Buyer Persona

Hulp nodig bij een Buyer Persona?

Vroeger dachten marketeers in doelgroepen. Grote groepen mensen, massa reclame en eigenlijk een grote massaworst. Sinds de opkomst van internet ervaren we zelf websites zoals Amazon of Bol die het leuk vinden als we weer terug zijn. De Allerhande van de Albert Heijn heeft speciaal voor jou bonus aanbiedingen. En komen we op de website van onze favoriete drukker heet de medewerker aan de andere kant ons persoonlijk welkom in de chat.

We zijn dus van Business to Business (B2B) en Business to Consumer (B2C) langzaam gewend geraakt aan People to People marketing. (P2P).

Het is dus belangrijk dat we 1 op 1 weten met wie we communiceren. En om er nou voor te zorgen dat je de taal van je ideale klant spreekt maak je als eerste een Buyer Persona. Ook zorgt het er voor dat je gaat besparen op bijvoorbeeld je adwords en reclame kosten. Je gaat alleen daar het gesprek aan waar het relevant is. 
Bijvoorbeeld omdat iemand minimaal 3 keer op je website is geweest, of op een bepaalde pagina je whitepaper heeft gedownload.

Onze WebHulp experts kunnen je helpen om jouw Buyer Persona scherp te krijgen.

Is jouw buyer persona wel je ideale klant?

Buyer Persona Expert

Wie gaat jou straks helpen? Maak kennis met de mensen achter WebHulp.  Experts die jou graag helpen met het oplossen van je grootste uitdaging.

Ons netwerk team van specialisten en zelfstandig professionals behaalt resultaten door creativiteit te combineren met ervaring. WebHulp is jouw projectmanager voor kleine en grote klussen. Wil jij je aanmelden als expert?

Vraag Om Hulp

Wat Is Je Grootste Uitdaging?

Iedereen wil ervoor zorgen dat de website het goed doet. Uiteindelijk heb je een site die tot doel heeft dat het iets oplevert.
Maar soms zit het even tegen… Dus maak hieronder je keuze zodat wij weten hoe we je kunnen helpen.

Waar We Ook Goed In Zijn

Een marketing plan maak je zodat je begrijpt wie je klant is, waar hij of zij naar op zoek is en hoe jij daar op kunt inspelen. Een professionele plannenmaker helpt je dit duidelijk te krijgen.
Adverteren op internet kan op verschillende manieren. Bij een zoekmachine, op een drukke website of via social media kanalen. Wie is je klant en waar bevindt die zich?
Bij het maken van een nieuwe website is het belangrijk om te weten wat het doel van de site is. Gaat het om een informatieve site, of ga je producten online verkopen?

Even met ons brainstormen?

Vertel ons je probleem. Wie weet kunnen we je helpen!

Wat zijn buyer persona's en wat kun je ermee?

Buyer persona’s zijn beschrijvingen van je ideale klant. Deze beschrijvingen helpen je om je klantvraag beter te begrijpen. Daardoor wordt het makkelijker om je website en content strategie vorm te geven.

Vrijwel dagelijks maken we voor onze opdrachtgevers buyer persona’s. Op basis van een branche specifiek vragenschema bouwen we samen de perfect template met alleen maar relevante informatie. Zo kan je makkelijk geweldige buyer persona beschrijvingen maken die je met je gehele team en organisatie kan delen