Elementor review

Elementor review

Alles wat je moet weten over Elementor inclusief de nieuwste Elementor features

Een aantal jaren geleden hadden we er nog niet over gehoord maar tegenwoordig is Elementor DE Pagebuilder van WordPress. Bij WPsupporters zijn we ongeveer 2 jaar geleden overgestapt van Beaver Builder naar Elementor en hebben hier tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van.

Om deze reden is het tijd voor een Elementor review om onze favoriete Pagebuilder eens in het zonnetje te zetten. Oja, en natuurlijk vertellen we je ook de nadelen, want elk voordeel heeft zijn nadeel zoals Cruijff dat zou zeggen.

 • Voor en nadelen Elementor
 • We love Pagebuilders
 • De basis functies van Elementor
 • Waarom zou je de Elementor pro versie moeten gebruiken?
 • Prijzen en licenties
 • Wat vinden wij
 • Bonus: Elementor Theme Styles

Mocht je niet dit hele artikel willen lezen maar direct in een kort overzicht willen zien wat volgens ons de voor en nadelen zijn, geven we ze hier op een rijtje. Verder in dit artikel gaan we hier uitgebreid op in.

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • De basisversie is gratis in gebruik
 • Live Front end Pagebuilder
 • Uitgebreide mobiele responsieve opties
 • Template en Blocks bibliotheek
 • Verschillende widgets voor website personalisatie
 • Zeer actieve Elementor community op Facebook

Nadelen

 • Template en Blocks worden niet regelmatig geüpdatet
 • Elementor maakt veel gebruik van overbodige code
 • Aanpassingen in tekstvelden synchroniseert soms traag

We love Pagebuilders

Een aantal jaren geleden maakte ik websites met de plugin Beaver Builder. Ik was toen allang blij met deze Pagebuilder. Het is namelijk een uitkomst wanneer je, je websites niet wilt bouwen doormiddel van ingewikkelde code.

Echter gaf het mij ook een beperkt aantal opties qua design. Er was geen mogelijkheid tot het aanpassen van headers en footers en stijlen konden niet aangepast worden. Daarbij vond ik de workflow niet lekker lopen.

Gelukkig was Elementor in opkomst.

Een fijne en gebruiksvriendelijke Pagebuilder met veel meer features. Ideaal om onze design kennis uit te breiden en dit te tonen aan onze klanten.

Zelf maken wij gebruik van de ‘Pro’ versie maar met de gratis versie is het, zelfs wanneer je niets van websites weet, mogelijk om er 1 te bouwen. Daarbij ben ik niet de enige die zo enthousiast is over deze Pagebuilder. Het scoort in de reviews een 4,8 uit de 5 sterren.

De basis functies van Elementor

Elementor werd in 2016 ontworpen door een groep webproffesionals die, net als ik, gefrustreerd raakte van de beperkingen van andere Pagebuilders.

Vervolgens is het aantal gebruikers van Elementor uitgeroeid tot meer dan 4 miljoen mensen wereldwijd (Februari 2020). Heel verschillende mensen. Van schrijvers tot webdesigners tot marketeers, allemaal maken ze gebruik van Elementor. Om maar aan te geven hoe gebruiksvriendelijk het is.

Zoals ik al aangaf is Elementor te verkrijgen in een gratis en betaalde versie. Hierbij doet de gratis versie niet onder want het bevat al veel krachtige functies om je website te professionaliseren. Dus wanneer je een beperkt budget hebt, kun je hier al prima mee uit de voeten. De Pro versie bevat meer geavanceerde functies, hier gaan we later op in.

Front end Pagebuilder

Het grote voordeel van een Front end Pagebuilder is dat je direct kunt zien hoe wijzigingen op de website eruit zien. Dit betekent dat wanneer je een kleur of lettertype aanpast en op ‘bijwerken’ klikt, dit direct aangepast ziet op de website.

Elementor geeft je hierin een ‘realtime’ voorbeeld van alle wijzigingen die je aanbrengt op je website. Zo zie je direct hoe dingen eruit zien nadat je wat gewijzigd hebt. Ideaal dus!

Een ander groot voordeel van Elementor is het hebben van een vaste module aan de linkerkant. Hierin bevindt je onder andere alle widgets, die je eenvoudig kunt toevoegen aan de website. Bijvoorbeeld koppen, afbeeldingen, teksten en video’s. Je hoeft hierbij alleen maar datgene dat je nodig hebt op de juiste plek te slepen, te bewerken en klaar.

Templates & Blocks

Templates

Templates kunnen je soms enorm veel tijd besparen. Het is namelijk al een opgemaakte pagina waarmee je alleen maar wat kleine wijzigingen hoeft te doen of tekst hoeft toe te voegen. Met een paar klikken kun je de template instellen en specificeren naar jou smaak.

Elementor bevat ruim 150 templates waar je uit kunt kiezen. Hier zit dus altijd wel iets tussen wat je kunt gebruiken.

Templates zijn makkelijk in te voegen via de ‘map’ pictogram. Wanneer je er 1 gekozen hebt kun je de template ‘invoegen’.

Blocks

Blocks zijn vooraf ingestelde sectie die je net als templates snel in je pagina kunt invoegen. Er bestaan verschillende soorten blocks zoals bijvoorbeeld ‘Over ons’, ‘call to actions’ en ‘veelgestelde vragen’.

De Blocks kunnen toegevoegd worden via het ‘map’ pictogram. Wanneer je opzoek bent naar iets specifieks kun je dit via ‘categorie’ vinden.

Thema’s

Elementor werkt samen met alle WordPress thema’s. Toch zijn er een aantal thema’s groot favoriet van vele gebruikers. Dit zijn:

Deze thema’s bevatten zowel een gratis als betaalde versie.

Teksten

Teksten
kunnen worden toegevoegd via de widgets in de module aan de linkerkant.
Elementor bevat een basis aan typografie waar je uit kunt kiezen.

Daarbij
bevat het een ‘In-line Editing’ functie waarbij je de tekst letterlijk
op de plek in de website kunt typen waar jij dat wilt. Hiermee krijg je
direct een idee van hoe het eruit komt te zien.

Mobiele responsieve opties

Tegenwoordig
komen veel website bezoekers binnen via hun mobiele telefoon. Hierdoor
is het erg belangrijk om een mobiel vriendelijke website te hebben.

Met
Elementor kun je gemakkelijk je gemaakte website bekijken op je mobiele
telefoon. Je kunt dit doen door op je bureaublad pictogram te klikken
op ‘Mobiel’ of ‘Tablet’. Je ziet je website dan op deze formaten.

Voordeel
is dat je ook hierin wijzigingen kunt aanbrengen die alleen gelden voor
je mobiele of tablet gebruik. Dus wanneer je het formaat van een
afbeelding aanpast in de mobiele modus, wordt dit niet aangepast in de
desktop versie.

Lees verder op:

https://www.wpsupporters.com/elementor-review-inclusief-bonus/

Over de auteur

RemcoNieuwenhuizen

Remco Nieuwenhuizen

Eigenaar van Bolderdesign en WP Supporters

Hallo! Ik ben Remco, voorzitter van WP Supporters. Bedankt voor het lezen van mijn bericht! Ik heb meer als 10 jaar ervaring met WordPress als webdesigner, webshopeigenaar en technische hulp. En ik help serieuze ondernemers en white-label partners met WordPress onderhoud en management support.