Op zoek naar die handig Plugin

Op zoek naar die handig Plugin

Vast heel herkenbaar … je bent een website aan het maken en je loopt vast. Inmiddels heb je alles al geprobeerd maar niets lijkt te werken, tenminste, niet zoals jij gedacht had dat het zou moeten. Daar zou toch een oplossing bedacht voor moeten zijn. En vaak is dat ook zo. Alleen, hoe weet je nou precies wat je zoekt?

Op dit moment staan er 54.837 plugins in de directory van WordPress.

Het kan toch bijna niet anders dan dat er iemand is die hetzelfde probleem als dat jij hebt, heeft opgelost. Waar moet je dan beginnen?

Een handige plugin vinden is nog niet zo eenvoudig. Eerst moet je nadenken over wat nou precies je probleem is. En hoe verwoord je dat in 1 enkel woord? De…huhu-plugin. Je bent zo een hele middag bezig met het installeren, het uitproberen en weer de-installeren, want het was toch niet precies de plugin die je zocht.

Gelukkig is de zoekfunctie in het Nederlands, dus dat maakt het al iets makkelijker. Probeer een aantal zoekwoorden te verzinnen die slaan op het probleem dat jij hebt. Heeft het bijvoorbeeld iets te maken met het aantal bezoekers dat je wilt meten, dus een teller. Of wil je de prijs van een artikel in je shop kunnen specificeren, dan ga je zoeken op winkel en artikelprijs.
Gegarandeerd dat er meerdere plugins tevoorschijn komen en dan is het zaak om goed te lezen wat anderen erover schrijven. Of bekijk de afbeeldingen bij de plugin zodat je kunt zien wat het resultaat wordt.

Kom je er nou toch niet uit? Vraag het een expert! 10 tegen 1 dat de plugin die je gevonden hebt namelijk helemaal niet werkt met het thema dat je uitgekozen hebt voor je website. Of verouderd is. Dan is al het voorwerk voor niets geweest.
Een WordPress expert kan je vaak of op weg helpen of je net dat zetje in de juiste richting geven.

En heb je alle tijd van de wereld? Niets weerhoudt je om te spelen met alle tools die WordPress je biedt! Niet voor niets is WordPress het meest populaire en meest gebruikte systeem om je website mee te bouwen.